Koledar prireditev

 Nočni pohod k cerkvi v Gradišče pri Litiji: iz vseh smeri ob prvi polni luni v januarju – na najbližji petek (organizator:  Društvo LAZ)


Pohod po obronkih Jablaniške doline: prva sobota v aprilu, start pri gasilskem domu v Zg. Jablanici (organizator: Društvo LAZ in domačini)


Pokopavanje pusta: na pepelnično sredo v Jablanici in Gradiških Lazih (organizator:domačini)


Izdelovanje venčkov, postavljanje mlaja in kresovanje – zadnjega aprila v Zgornji Jablanici in na Bregu (organizator: Jablančani , PGD Breg)


Kolesarski izlet iz Zg. Jablanice na Čatež (Zaplas) – 2. Maj (organizator: ŠD Dolina)


Dan jagod in špargljev na Bregu pri Litiji : zadnja nedelja v maju pri gasilskem domu na Bregu (organizatorji: Društvo LAZ, PGD Breg, ŠD BIT, RK)


Spomladanski piknik v ŠRC Reka: na prvo nedeljo po zaključku šole v juniju (organizator:ŠD Dolina)


Žegnanja – slovesnosti ob godovanju zavetnikov cerkva: ob kresu, na praznik rojstva Janeza Krstnika, na Belo nedeljo na Mamolju, nedelja okoli 22. julija ob sv. Magdaleni v Gradišču, naslednja nedelja okoli 26.julija ob sv. Ani v Zg. jablanici (z vaško veselico - PGD Jablanica), nedelja okoli 25. novembra ob sv. Katarini na Bregu


Jesenski piknik v ŠRC Reka: na sončno nedeljo v začetku oktobra (organizator:ŠD Dolina)


Koledovanje na Božični večer v Gradiških Lazah (organizator: Lenartovi)


Štefanovo srečanje v Zgornji Jablanici: 26. december v gasilskem domu v Zg. Jablanici (organizator: Društvo LAZ in koordinacija KS)