Taborjenje v Gradišču pri Litiji

TABORJENJE v Gradišču pri Litij na eko kmetiji Vovk.


AGATA LAMBERGAR
organizira aktivno in zanimivo preživljanje počitnic na kmetiji za otroke:

»POLETNI TABOR V GRADIŠČU PRI LITIJI V OSRČJU SLOVENIJE«

JULIJA IN AVGUSTA

ZA OTROKE OD 5 DO 14 LET
Ponudba vključuje kampiranje, prehrano, varstvo in animacijo.

Program:
☼ Spoznavanje domačih živali in opravil, molža
☼ Kuhanje jedi iz mleka
☼ Urejanje pašnika za živali
☼ Spoznavanje in nabiranje zelišč, kuhanje čaja
☼ Nočni pohod do cerkvice s svetilkami
☼ Ogled lovske opazovalnice in krmišča v gozdu
☼ Izdelava loka in puščic
☼ Spanje na seniku in v šotoru
☼ Košnja in grabljenje sena
☼ Planinski učni pohodi
☼ Priprava in kurjenje tabornega ognja, stare igre in pesmi
☼ Peka hrenovk in krompirja
☼ Razne delavnice in družabne igre

!!!!!!! VSE SE ODVIJA NA PROSTEM !!!!!!!

Informacije in prijave:
AGATA in SILVO LAMBERGAR
GRADIŠČE 1
ŠMARTNO PRI LITIJI
agata.lambergar@gmail.com
031 251 931
 


Prijavnico dobite tukaj, pošljete jo po navadni ali elektronski pošti.


PONUDBA ZA POLETNE POČITNICE 


Sem Agata Lambergar in organiziram ter vodim poletni počitniški tabor na ekološki kmetiji ''Vovk'' že od leta 2006. Sama živim na tej kmetiji, poleg tega pa sem tudi zaposlena. Po poklicu sem dipl. vzgojiteljica predšolskih otrok in deset let pa sem bila tudi medicinska sestra. Tako imam veliko izkušenj z otroki. Doma imam štiri otroke različnih starosti (od 23 let do 8let). V našem kraju deluje društvo za razvoj podeželja, ki ponuja različne dejavnosti za različne kroge ljudi, s pomočjo društva, zlasti pa cele naše družine, sem se odločila razširiti ponudbo še za otroke. Registrirano imam dopolnilno delo na kmetiji. Kmetija leži v osrčju Slovenije, na gričku s 450m nadmorske višine, na sončni strani pobočja, 7km oddaljena od Litije. Ukvarjamo se predvsem z govedorejo, pridelujemo tudi zelenjavo in zelišča za lastno uporabo. Imamo različne male živali, za katere lahko skrbijo otroci, jih hranijo in se z njimi igrajo.

Otroci so v tem tednu, ko so pri nas, preskrbljeni v smislu varstva in prehrane, uživajo v življenju v naravi, brez TV, telefona, elektrike, računalnika… Zajtrk in večerjo kuhamo sami v naravi, kosilo pa nam pripeljejo iz bližnje ustanove. Otroci se spoznajo in spoprijateljijo med seboj. Ker so različne starosti, si pomagajo, se prilagajajo in dopolnjujejo, pomagajo tudi pri kuhanju in pospravljanju posode. V enem tednu sprejmemo približno 20 otrok.

S seboj potrebujejo športna oblačila in dobro obutev, spalno vrečo, dežni plašč ali dežnik in gumijaste škornje, po želji pa tudi nepremočljiv šotor. Ob koncu otroci dobijo v spomin CD s slikami in majčko.

Prvič se s starši in otroki srečamo na spoznavnem dnevu sredi meseca junija na našem domu. V terminu tabora pridejo otroci v ponedeljek zjutraj do 10 ure, odhajajo pa v petek po zaključku ob 16 uri.

Stroške za teden bivanja, prehrane (5x na dan), varstva in animacije lashko poravnate v dveh obrokih. Akontacijo- polovico zneska ob prijavi oz. na spoznavnem dnevu, ostalo pa ob prihodu otroka na tabor. Če prijavljate dva otroka iz iste družine, ali pa otroka na 14- dnevni tabor (2 termina), imate pri drugem otroku ali drugem terminu popust.


Lepo vas pozdravljam, Agata Lambergar