Eko kmetija Pr'Vovk v Gradišču pri Litiji

O DOMAČIJI "VOVK"

V čisti, neokrnjeni naravi z lepim razgledom, v vasi Gradišče, se nahaja naša gorsko višinska domačija Vovk, ki se ukvarja z ekološko pridelavo. Otroci nas poznajo po poletnih taborih, katere organiziramo na kmetiji, kolesarji pa po kolesarskih poteh, ki vodijo tu mimo. Okolica je obdana z grički in hribi in zato primerna za nordijsko hojo in pohodništvo. Registrirano imamo dopolnilno delo na kmetiji: vodenje po ekološki kmetiji, oddajo piknik prostora, nabiranje zelišč in izletniško kmetijo. Kmetija leži v osrčju Slovenije, na gričku s 450 m nadmorske višine, na sončni strani pobočja, 7 km oddaljena od Litije in Šmartnega pri Litiji. Ukvarjamo se predvsem z govedorejo, pridelujemo tudi ekološko zelenjavo in zelišča. Imamo različne male živali, za katere skrbijo otroci, jih hranijo in se z njimi igrajo. Na voljo smo vse dni v tednu, po predhodnem dogovoru.

POLETNI TABORI V NARAVI ZA OTROKE OD 5 DO 14 LETA

V čisti, neokrnjeni naravi z lepim razgledom, v vasi Gradišče, se nahaja gorsko višinska in ekološka domačija Vovk.   Ko se šolska vrata zaprejo, se začnejo poletni tabori na domačiji Vovk in s tem svet nepozabnih dogodivščin in zabave za naše najmlajše. V naravi, stran od telefonov, računalnikov, zadušljivih učilnic in nenehnega sedenja. Na taboru otroci uživajo, se zbližajo z naravo in jo tudi na novo spoznavajo, hkrati pa so aktivni in razigrani – točno taki, kot bi otroci morali biti. Otroci se spoprijateljijo med seboj in ker so različne starosti, si pomagajo, se prilagajajo in dopolnjujejo, pomagajo tudi pri kuhanju in pospravljanju posode. Ponosni smo, da jih večina k nam prihaja vsaj dve leti zapored, večina pa se na poletni tabor vrne vsako leto.

OSTALA PONUDBA

Za turiste oz. dnevne obiskovalce naše domačije pripravimo degustacije domačih izdelkov. Ponudimo vam sladice iz jabolk in zelišč, pripravimo različne zeliščne čaje in ostale napitke. Znani smo po zeliščnih namazih, suhi salami in klobasah ter vloženi zelenjavi, v zimskem času pa po praženem zelju s pečenico. Popeljemo vas po ekološki kmetiji, razkažemo ekološko pridelavo zelenjave in živali na pašniku. Nudimo prostor za zabavo in spanje na kozolcu.