Dan jagod in špargljev

Kulinarika in prijetno druženje za vso družino je vodilo prireditve Dan jagod in špargljev, ki se bo v nedeljo, 29. maja 2022 odvijala v vasici Breg pri Litiji. Kaj je lepšega kot uživati spomladanske sončne dni na prostem? Uživati jih ob imenitni kulinarični ponudbi iz sestavin, ki prepričajo še tako zahtevne jedce seveda!

Od 10. ure dalje boste lahko na prireditvi, ki bo letos že dvanajstič potekala pri gasilskem domu na Bregu pri Litiji, poskusili okusne jedi iz špargljev in jagodne sladice. Kulinarične užitke bodo dopolnile še sveže pečeno meso iz žara. Sveže jagode in šparglje boste lahko tudi kupili.

Domačini bodo na stojnicah predstavili lokalne dobrote in izdelke domače in umetnostne obrti.  Tako kot vse na prireditvi, bo tudi glasba "domača". Vsi obiskovalci si boste lahko ogledali obnovljeno Zbirko Savskih prodnikov, ki smo ji dodali še zbirko ptic, ki živijo v porečju reke Save.

Poti, ki vas pripeljejo na prireditev:

Izhodišče Ljubljana: Ljubljansko obvoznico, ki povezuje Ljubljano z Štajersko zapustite v Šentjakobu in zapeljete na Zasavsko cesto. Po 28-ih km prispete v Litijo, kjer prečkate most čez reko Savo in nadaljujete v Smeri Zagorja ob Savi. Po 1,5 km zavijete iz zasavske ceste desno v vas Breg pri Litiji. Usmerjevalne table vas bodo vodile do prireditvenega prostora.

Iz Štajerske smeri: Avtocesto zapustite na Trojanah in se napotite v Zagorsko dolino. V Zagorju ob Savi prečkate reko Savo in zavijete desno na Zasavsko cesto, smer Ljubljana. Po 16 km prispete do vasi Breg pri Litiji kjer zavijete levo. Usmerjevalne table vas bodo vodile do prireditvenega prostora.

Iz Dolenjske smeri: Avtocesto zapustite na Biču ali v Ivančni Gorici. Sledite obcestnim znakom za smer Litija. Peljete se mimo gradu Bogenšperk. Po 21. km  prispete v  Šmartno pri Litiji, kje stoji mogočna cerkev. Po 2 km, smer Zagorje ob Savi  prispete v vas Breg pri Litiji. Usmerjevalne table vas bodo vodile do prireditvenega prostora.

Več informacij: www.laz.si, drustvo.laz@gmail.com, GSM: 051 312 739.