Športno društvo Dolina

ŠD Dolina se ukvarja s športom otrok, mladine in rekreacijo občanov Jablaniške doline. Vsako leto v mesecu juniju organizirajo srečanje krajanov Jablaniške doline.

V spomladanskih, poletnih in jesenskih mesecih se večina članov ukvarja z rekreacijo na zunanjih igriščih. V zimskem času pa je organizirana vadba v Športni dvorani v Litiji in telovadnici pri Osnovni šoli Šmartno pri Litiji.
Imajo več sekcij za posamezne športne panoge in sicer za:

* badminton
* namizni tenis
* košarka
* kolesarjenje
* smučanje
* pohodništvo
* nogomet
* odbojka na mivki
* tek na smučeh

V zimskih mesecih pripravijo teren za alpsko smučanje za naše najmlajše. Ta program v zadnjih letih pripravljajo v ŠRC Reka. Če je zima radodarna s snegom, pa v sodelovanju z TVD Partizan Litija ter gostilno Pustov Mlin, pripravijo tudi tekaško progo. Brez ustrezne infrastrukture je težko organizirati kvalitetno vadbo. Tega se zavedajo tudi v ŠD Dolina že od ustanovitve dalje. Zato neprestano potekajo akcije za izboljšanje pogojev za vadbo v ŠRC Reka. V zadnjih letih izpopolnjujejo igrišči za nogomet in odbojko na mivki. Trenutno potekajo priprave za pridobitev elektrike.

V bodoče želijo osvetliti oba igrišča, izdelati še igrišče za badminton, mizo na namizni tenis ter balinišče.

Velika želja pa je, da bi poleg športnega središča ŠRC Reka, v večjih vaseh v Jablaniški dolini pridobili prostor za igralne kotičke za naše najmlajše – vaški športno družabni centri.

Kontakt:
Športno društvo Dolina
Gradiške Laze 16
1275 Šmartno pri Litiji

Vodja oddajanja ŠRC Reka v najem: g. Edvard Izlakar
M: 031 790-914

E: sddolina@gmail.com
M: 041 573-573
www.srce-me-povezuje.si/sddolina