Dan jagod in špargljev

Društvo za razvoj podeželja LAZ vsako leto organizira dogodek Dan jagod in špargljev, ki se ga udeleži več tisoč obiskovalcev. Letošnji že 11. po vrsti obljublja da bo še posebno zanimiv.

Kaj je lepšega kot uživati spomladanske sončne dni na prostem? Uživati jih ob imenitni kulinarični ponudbi iz sestavin, ki prepričajo še tako zahtevne jedce seveda!


Soustvarjalci letošnjega dogodka bodo poskrbeli za pestro dogajanje skozi celoten dan. Poleg že znanih pokušin raznovrstnih  špargljevih jedi in jagodnih  sladic, ki so jih pripravile lokalne gospodinje,  boste obiskovalci lahko deležni še hitrega tečaja Chi – gonga, ki bo organiziran na travniku za gasilskim domom.  Rokodelci, ki bodo popestrili ponudbo na dogodku, pa vas bodo povabili k ustvarjanju unikatnih izdelkov.  

Obiskovalci prireditve si bodo lahko ogledali tudi obnovljeno Zbirko Savskih prodnikov, ki smo ji dodali tudi zbirko ptic, ki živijo v porečju reke Save.


Poskrbljeno bo tudi za animacijo najmlajših, ki se bodo vključili v ustvarjalne delavnice, ali se igrali na otroškem igrišču.

Vabljeni na kulinarično doživetje v naravi!

Poti, ki vas pripeljejo na prireditev

Izhodišče Ljubljana: Ljubljansko obvoznico, ki povezuje Ljubljano z Štajersko zapustite v Šentjakobu in zapeljete na Zasavsko cesto. Po 28-ih km prispete v Litijo, kjer prečkate most čez reko Savo in nadaljujete v Smeri Zagorja ob Savi. Po 1,5 km zavijete iz zasavske ceste desno v vas Breg pri Litiji. Usmerjevalne table vas bodo vodile do prireditvenega prostora.


Iz Štajerske smeri: Avtocesto zapustite na Trojanah in se napotite v Zagorsko dolino. V Zagorju ob Savi prečkate reko Savo in zavijete desno na Zasavsko cesto, smer Ljubljana. Po 16 km prispete do vasi Breg pri Litiji kjer zavijete levo. Usmerjevalne table vas bodo vodile do prireditvenega prostora.

Iz Dolenjske smeri: Avtocesto zapustite na Biču ali v Ivančni Gorici. Sledite obcestnim znakom za smer Litija. Peljete se mimo gradu Bogenšperk. Po 21. km  prispete v  Šmartno pri Litiji, kje stoji mogočna cerkev. Po 2 km, smer Zagorje ob Savi  prispete v vas Breg pri Litiji. Usmerjevalne table vas bodo vodile do prireditvenega prostora.

Več informacij: www.laz.si, drustvo.laz@gmail.com, GSM: 051 312 739 ali 031 290 118.