Doživetja Save


DOŽIVETJA SAVE sestavljajo spust z raftom, ogled zbirke prodnikov, in okušanje domačih dobrot

Sava je čista in prijazna reka. Spust z raftom, ogled zanimivosti ob poti, na koncu pa še dobra domača hrana…to so razlogi za nepozabno doživetje.
V raftarski opremi (neoprenska obleka, rešilni jopič, čelada, neoprenski čevlji in vetrovka) se v družbi prijateljev spustimo v Savo pri Kresnicah. Izkušeni vodniki vam bodo predstavili osnovne zavesljaje in avantura se lahko prične!
Pridružili se bomo kormoranom pri prežanju na ribe, prevozili bomo največji okljuk, ki ga naredi Sava pri Litiji. Zapeljali bomo na sipino – prodišče in si izbrali najlepši prodnik za spomin. Po dobrih dveh urah bomo zapeljali v mrtvico in izstopili na breg v vasi Breg. Na kmetiji si bomo privoščili malico iz domače sirarne, si ogledali vaško cerkvico in zbirko prodnikov. Po ogledu filma o zbirki, bomo s pomočjo eksponatov v vitrinah prepoznali svoj prodnik, ki smo ga pobrali na sipini.
Naslednja etapa spusta po Savi vodi mimo otoka, kjer prebivajo številne vodne ptice, od spodaj si bomo lahko dobro ogledali enega najlepših lesenih mostov na reki Savi in pri naslednjem visečem mostu pri Renkah bomo izstopili. Tam nas čakajo naša suha oblačila in prevoz nazaj na izhodišče.


CENA: 32 € na osebo (min. 6 oseb) vključuje: vodenje, prevoz, oglede, okrepčilo, izposojo opreme, zavarovanje
Kosilo ali piknik za doplačilo.

 


Informacije: Društvo LAZ
drustvo.laz@gmail.com
070 303 321
www.podezelje-laz.si