Od Grosupeljskega polja preko litijskih gričev v Tuhinjsko dolino

Z dobrodošlico bomo dan začeli v Županovi jami, biseru dolenjskega kraškega sveta, ki z bogato kapniško okrašenimi dvoranami zagotovo sodi med lepše slovenske turistične jame. Na enournem ogledu z jamskim vodnikom vas bomo spoznali z njenim osupljivim podzemnim svetom. 

Po učni poti Po sledeh vodomca nadaljujemo na bližnje Cerovo in v Vodomčev gaj, kjer je urejeno idilično naravno okolje s prepletom mokrišč, ribnikov in travnikov. Tu prebivajo številne redke živali, tudi naša najbolj pisana ptica vodomec. Spoznavali jih bomo na vodenem ogledu in na opazovalnicah za ptice.

V Jablaniški dolini se bomo na turistični kmetiji okrepčali z dobro domačo hrano. Nadaljevali bomo z ogledom edinstvene stalne zbirke savskih prodnikov in spoznali izjemno bogato geološko dediščino porečja reke Save. Zbirko dopolnjujejo fotografije in zvoki ptic, ki domujejo ob reki Savi.

Za zaključek bomo v Tuhinjski dolini doživeli Kneippovo filozofijo zdravega načina življenja. Na vodenem ogledu po Kneippovi bosonogi poti v neokrnjeni naravi Snovika bomo spoznali pet elementov za zdravje in harmonijo telesa ter duha.

Vse skupaj bomo zaokrožili z blagodejnimi učinki zelišč, ki jih bomo najprej odkrivali na zeliščem vrtu in kasneje okusili na Kneipp večerji s poudarkom na lokalni sezonski kulinariki.

Informacije:
Cena izleta: 42,00€ na osebo (minimalno 20 oseb)
Cena vključuje: organizacijo, vodenje po programu, dobrodošlico, kosilo in večerjo

Info: 051 203 253 ali 041 407 705
Prijave: info@turizemnapodezelju.si