Dan jagod in špargljev bo letos 29.maja

Društva iz Brega in Tenetiš: Prostovoljno gasilsko društvo, Športno društvo BIT in Društvo za razvoj podeželja LAZ  ter KS Breg-Tenetiše so že pričeli s pripravami prireditve, ki se bo letos drugič odvijala na zadnjo nedeljo v maju pri gasilskem domu na Bregu.

 

Kulinarika in prijetno druženje za vso družino je vodilo prireditve Dan jagod in špargljev v vasici ob Savi. Breg pri Litiji je oddaljen odLitije 2 km, od  Ljubljane pa 40 km. V dobre pol ure vožnje  iz prestolnice se na podeželju lahko naužijemo svežega zraka in domačih dobrot.

Na špargelijadi boste poiskusili okusne jedi in špargljev, ki jih pridelujejo na Bregu pri Litiji.

Izkupiček od prireditve bo namenjen obnovi gasilskega doma na Bregu.

Od 10. ure dalje bo moč poiskušati špargljeve jedi, jagodne  sladice in napitke. Kulinarične užitke bodo dopolnile še sveže pečene postrvi in jedi iz žara.

Domačini bodo na številnih stojnicah predstavili domače dobrote in izdelke domače in umetne obrti. Seveda boste lahko kupili sveže jagode in šparglje, ki jih v vasi pridelujejo domačini.

Prijetno podeželsko vzdušje bodo popoldne dopolnile zabavne igre. Sestavite ekipe štirih tekmovalcev in se potegujte za super nagrade.

Tako kot vse na prireditvi, bo tudi glasba "domača". Igral bo "Litijski odmev",  tudi za ples - na plesišču na livadi.

Obiskovalci bodo podprli prizadevanja organizatorjev, da zberejo nekaj sredstev za obnovo gasilskega doma, z nakupom srečk, ki vsaka " zadane". Dobitke za srečelov prispevajo lokalna podjetja, domačini in prodajalci na stojnicah.

Kako do prireditvenega prostora:

2 km iz Litije proti Zagorju zavijte iz Zasavske ceste v vas Breg in parkirajte. Redaji vas bodo usmerjaili, tablice pa vam bodo pokazale pot skozi vas do gasilskega doma (400 m).

Parkiranje za avtobuse je predvideno na parkirišču Omahen transporta v Zagorici (ob cesti proti Šmartnu pri Litiji).

Za več informacij pokličite 041 355 927 in si oglejte  http://jablaniskadolina.si/dozivite-jablanisko-dolino/dan-jagod-in-spargljev-na-bregu-pri-litiji/117