Pohod po Jablaniški poti - 6.4.2024

1. februar 2024

Društvo za razvoj podeželja LAZ letos organizira že 19. pohod po Jablaniški poti, ki bo v soboto, 6. aprila 2024. Pohod tradicionalno poteka vsako prvo soboto v aprilu, sicer pa je ta pot lep izlet v vseh letnih časih. Start pohodnikov je med 7.00 in 10.00 uro pri GD Jablanica. 

Nočni pohod v Gradišče pri Litiji

22. december 2024

Na pot se lahko odpravite s treh začetnih zbirnih mest:

- ob 19.30 z Brega pri Litiji in Tenetiš (pri kolesarskem servisu v Tenetišah)
- ob 20.00 iz Gradiških Laz (pri kapelici)
- ob 20.00 iz Zgornje Jablanice (pri kašči v Zgornji Jablanici)

Gasilska veselica v Jablanici

21. junij 2022

Jablanški gasilci po 2 letnem premoru ponovno vabijo na tradicionalno nedeljsko rajanje! Na prizorišče pred gasilskim dom ste vabljeni v dopoldanskem času, po žegnanju pri cerkvi sv. Ane, ko bodo za ples in zabavo poskrbeli ansambel OSVAJALCI, gasilci pa so pripravili velikanski srečelov. Ob 19. uri se prične velika vrtna veselica z ansamblom LESARJI. Vabljeni na žur do jutranjih ur.

Dan jagod in špargljev

20. april 2022

Kulinarika in prijetno druženje za vso družino je vodilo prireditve Dan jagod in špargljev, ki se bo v nedeljo, 29. maja 2022 odvijala v vasici Breg pri Litiji. Kaj je lepšega kot uživati spomladanske sončne dni na prostem? Uživati jih ob imenitni kulinarični ponudbi iz sestavin, ki prepričajo še tako zahtevne jedce seveda!

Pohod po Jablaniški poti – sobota 2.4.2022

28. februar 2022

V soboto 2. aprila 2022 vas vabimo v  Srce Slovenije na tokrat že 17. POHOD PO JABLANIŠKI POTI, ki ga organizira Društvo za razvoj podeželja Laz iz Jablaniške doline.  Na pohod ste vabljeni vsi že utrjeni pohodniki, kot tudi pohodniki začetniki, saj naša krožna pot ni zahtevna.

Naše ptice

4. julij 2021

Poleg prodnikov je v gasilskem domu na Bregu tudi razstava "naših" ptic. Pticam lahko prisluhnete, z dotikom na ekran bodo le te tudi zapele svojo značilno melodijo oz. se oglasile s svojim značilnim oglašanjem. Če boste to ponovili večkrat jih boste počasi prepoznali tudi v naravi. Na steni se nahaja razstava z 36 fotografijami ptic, ki domujejo ob reki Savi. 

Žegnanje pri cerkvi sv. Magdalene v Gradišču

30. maj 2021

Del tradicije se je obdržal do danes. Obred ob žegnanje pri cerkvi sv. Magdalene je vsako leto prvo nedeljo po godu sv. Magdalene. Letos bo 18.7.2021. Druženje vedno popestrijo »štrukeljci«, ki jih gospodinje še vedno rade spečejo na dan žegnanja.

Zeliščni vrt v Gradišču

2. maj 2021

V prijetni hribovski vasi Gradišče pri Litiji, v občini Šmartno pri Litiji, je kmetija pr' Janez. Kmetija spada med manjše hribovske kmetije in je na nadmorski višini 455 m. Z vseh strani je obdana z gozdom, večinoma se razprostira po strmem terenu, na sončni strani, zato je primerna za vzgojo in nabiranje zelišč.

Poletni tabori na ekološki domačiji Vovk

20. april 2021

V čisti, neokrnjeni naravi z lepim razgledom, v vasi Gradišče, se nahaja gorsko višinska in ekološka domačija Vovk. Ko se šolska vrata zaprejo, se začnejo poletni tabori na domačiji Vovk in s tem svet nepozabnih dogodivščin in zabave za naše najmlajše. V naravi, stran od telefonov, računalnikov, zadušljivih učilnic in nenehnega sedenja.

Domačija spominov

6. april 2021

Domačija spominov, je domačija v Gradišču pri Litiji, v slikoviti Jablaniški dolini, kjer zakonca Samec hranita predmete, ki so jih uporabljali njuni predniki in obiskovalcem omogočata svojevrsten prehod skozi čas. V letošnjem letu sta razstavo popestrila z zbirko magnetov iz potovanj na vse konce sveta. Vrata njune domačije so odprta po dogovoru. Pokličite ju na 041 296 483, se dogovorite za termin in ju obiščite.

|< <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9  >> >|