Naše ptice

4. julij 2021

Poleg prodnikov je v gasilskem domu na Bregu tudi razstava "naših" ptic. Pticam lahko prisluhnete, z dotikom na ekran bodo le te tudi zapele svojo značilno melodijo oz. se oglasile s svojim značilnim oglašanjem. Če boste to ponovili večkrat jih boste počasi prepoznali tudi v naravi. Na steni se nahaja razstava z 36 fotografijami ptic, ki domujejo ob reki Savi. 

Žegnanje pri cerkvi sv. Magdalene v Gradišču

30. maj 2021

Del tradicije se je obdržal do danes. Obred ob žegnanje pri cerkvi sv. Magdalene je vsako leto prvo nedeljo po godu sv. Magdalene. Letos bo 18.7.2021. Druženje vedno popestrijo »štrukeljci«, ki jih gospodinje še vedno rade spečejo na dan žegnanja.

Zeliščni vrt v Gradišču

2. maj 2021

V prijetni hribovski vasi Gradišče pri Litiji, v občini Šmartno pri Litiji, je kmetija pr' Janez. Kmetija spada med manjše hribovske kmetije in je na nadmorski višini 455 m. Z vseh strani je obdana z gozdom, večinoma se razprostira po strmem terenu, na sončni strani, zato je primerna za vzgojo in nabiranje zelišč.

Poletni tabori na ekološki domačiji Vovk

20. april 2021

V čisti, neokrnjeni naravi z lepim razgledom, v vasi Gradišče, se nahaja gorsko višinska in ekološka domačija Vovk. Ko se šolska vrata zaprejo, se začnejo poletni tabori na domačiji Vovk in s tem svet nepozabnih dogodivščin in zabave za naše najmlajše. V naravi, stran od telefonov, računalnikov, zadušljivih učilnic in nenehnega sedenja.

Domačija spominov

6. april 2021

Domačija spominov, je domačija v Gradišču pri Litiji, v slikoviti Jablaniški dolini, kjer zakonca Samec hranita predmete, ki so jih uporabljali njuni predniki in obiskovalcem omogočata svojevrsten prehod skozi čas. V letošnjem letu sta razstavo popestrila z zbirko magnetov iz potovanj na vse konce sveta. Vrata njune domačije so odprta po dogovoru. Pokličite ju na 041 296 483, se dogovorite za termin in ju obiščite.

Odprta vrata stalne razstave savskih prodnikov

5. april 2021

Odprli smo vrata stalne zbirke savskih prodnikov. V Gasilskem domu na Bregu pri Litiji je na ogled več kot 300 čudovitih primerkov prodnikov iz reke Save. Pokličite na 031 342 171 (Tomaž) in se dogovorite za ogled.

Potep po Jablaniški poti

1. marec 2021

Zaradi zaprtja države žal tudi letos ne bo organiziranega pohoda po Jablaniški poti. Kljub temu vas vabimo, da se ob upoštevanju vseh omejitev, ki veljajo v državi odpravite po poti in uživate ob prelepih razledih.

Po Jablaniški poti

6. april 2020

Kljub temu, da organiziranega pohoda po Jablaniški poti letos ni bilo, vas vabimo, da pot prehodite preko leta. Razgledi ob poti vas bodo navduševali v prav vseh letnih časih. Ustavite se na razglednih točkah in uživajte v panoramskih pogledih. 

Nočni pohod v Gradišče pri Litiji

27. november 2019

V petek, 10.1.2020, na prvi petek ob prvi polni luni v novem letu, ste ob 20.00 uri vabljeni, da se v soju mesečine in bakel podate na Nočni pohod v Gradišče pri Litiji.

Dan jagod in špargljev

7. april 2019

Društvo za razvoj podeželja LAZ vsako leto organizira dogodek Dan jagod in špargljev, ki se ga udeleži več tisoč obiskovalcev. Letošnji že 11. po vrsti obljublja da bo še posebno zanimiv.

|< <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9  >> >|